Semix Pluso investuje do fermentace

foto Michal Čižmár, ředitel Semix Pluso

Praha 11. srpna 2025 (PROTEXT) - Semix Pluso je přední český výrobce cereálních produktů a funkčních potravin. Z původního specialisty na pekařské směsi vyrostl během 30 let lídr na trhu zdravých potravin. Od počátku podnikání sází na vlastní výzkum a vývoj, který představuje jednu z jejich hlavních konkurenčních výhod. Jedním z nejvýraznějších inovativních produktů Semixu je Ovsánek a jeho alternativy, jehož unikátnost spočívá ve složení bez laktózy, bez lepku, jedná se o nemléčný zakysaný celozrnný výrobek z klíčeného ovsa. „Zákazníci si vyžádali jeho alternativu v jemnější konzistenci, proto vznikl Ovsánek krémový. Letos chystáme další novinku, Ovsánek Protein. Z dalších chystaných novinek mohu zmínit inovativní fermentovaný produkt Fermentík,“ říká Ing. Michal Čižmár. Fermentík vznikl díky investici ve výši 60 milionů korun do nové technologické linky pro fermentaci.

Fotogalerie

 

Zdroj: Semix Pluso

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.11.2025 ČTK

Reklama

4°C

Dnes je úterý 18. listopadu 2025

Očekáváme v 09:00 2°C

Celá předpověď