V Brně se na festivalu podávala například porcovaná tarantule

foto V Brně druhým a závěrečným dnem 17. září pokračoval druhý ročník festivalu asijské gastronomie Ochutnej Asii. Na snímku je hmyzí mix.

Brno - Porcovaná tarantule, krokodýlí filet s hruškovým čatní, larvy potemníka nebo smažená žabí stehýnka obalovaná v těstíčku mohli ochutnat návštěvníci druhého ročníku festivalu Ochutnej Asii. Zájem o asijské speciality měly o víkendu v Brně tisíce lidí, řekla ČTK jedna z organizátorek Aneta Karady.

V Brně druhým a závěrečným dnem 17. září pokračoval druhý ročník festivalu asijské gastronomie Ochutnej Asii. Do letošního druhého ročníku festivalu se zapojilo kolem 25 restaurací. "Přijeli i kuchaři z Prahy, vybíráme ty co mají dobré a kvalitní jídlo," uvedla Karady. Zájem byl podle ní například o porcovanou tarantuli, sushi, brouky i červy.

Zájemci mohli ochutnat také oblíbené polévky Pho-bo, vietnamské závitky, thajské grilování, srílanské curry, tradiční čínské a nepálské pokrmy, japonské knedlíčky nebo kavkazskou kuchyni.

V Brně druhým a závěrečným dnem 17. září pokračoval druhý ročník festivalu asijské gastronomie Ochutnej Asii. Na snímku je sladký zákusek baklava, který připravují v Turecku, na Balkáně a ve Střední Asii. Podle Karady je asijská kuchyně módní. Lidé, kteří ji ochutnali se k ní vracejí a vyhledávají ji. "Lidé hodně ustupují od tradiční české kuchyně, kdy šli na knedlík. Zaplatí si za kvalitu, asijská kuchyně není jídlo, které si doma sami připraví," myslí si Karady.

Zájem o asijskou kuchyni roste i v samotném v Brně. Zejména v centru města vznikají nové restaurace. Vedle těch s vietnamskou kuchyní mají zaměření i na čínské nebo indické pokrmy. Asijská restaurace letos vytlačila i tradiční podnik Černý medvěd na Jakubském náměstí. Hostinec tohoto jména byl přitom v Brně už v 16. století.

Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2017 ČTK

Načíst další článek

6°C

Dnes je neděle 19. listopadu 2017

Očekáváme v 7:00 2°C

Celá předpověď