Slané kynuté těsto - housky

vydáno:

aktualizace:
24.03.2010 11:51

Suroviny: 500g hladké nebo polohrubé mouky, 1 lžička cukru, 50g tuku (nejlépe olivového oleje), 1 vejce, 30 g droždí nebo jeden balíček sušeného, 10g soli + vejce na potření a suroviny na posypání pečiva

foto

Housky, pečivo, kynuté těsto ČN Renáta Rumlová

Příprava: Těsto zaděláme podle postupu v minulém článku, zpracujeme buď ručně na vále, v robotu nebo v domácí pekárně. Necháme vykynout - pozor slané těsto kyne pomaleji. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a ty potom zpracujeme do požadovaných tvarů. Na plechu necháme ještě jednou vykynout tak dlouho, dokud pečivo neznásobí svůj objem. Před vložením do trouby potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti - hrubou solí, mákem, kmínem, sezamovým či lněným semínkem apod. Pečeme na 180 °C dokud pečivo nezezlátne.

Autor:

Reklama
V novinách publikujeme 20% zpráv ČTK.

Zjistit víc

Štítky:
Další články z rubriky
Komentáře ke článku Pravidla a návod

Komentáře využívají systém Disqus

Reklama
Rathova kauza
Rathova kauza

Rath získal čas do června, soud mu přidělil advokáta ex offo
Fotogalerie

Uprchlická krize
Uprchlická krize

Europoslankyně: U migrace je třeba ulevit hraničním zemím EU
Fotogalerie

Velikost textu: a a A