Slané kynuté těsto - housky

Housky, pečivo, kynuté těsto

vydáno: 15.03.2010, 01:00 | aktualizace: 24.03.2010 11:51

Suroviny: 500g hladké nebo polohrubé mouky, 1 lžička cukru, 50g tuku (nejlépe olivového oleje), 1 vejce, 30 g droždí nebo jeden balíček sušeného, 10g soli + vejce na potření a suroviny na posypání pečiva

Reklama

Příprava: Těsto zaděláme podle postupu v minulém článku, zpracujeme buď ručně na vále, v robotu nebo v domácí pekárně. Necháme vykynout - pozor slané těsto kyne pomaleji. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a ty potom zpracujeme do požadovaných tvarů. Na plechu necháme ještě jednou vykynout tak dlouho, dokud pečivo neznásobí svůj objem. Před vložením do trouby potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti - hrubou solí, mákem, kmínem, sezamovým či lněným semínkem apod. Pečeme na 180 °C dokud pečivo nezezlátne.

Autor:

Zpět
Další články k tématu: , ,
sms e-mail Newsmarket ČTK Výběr zpráv e-mailem a SMS Newsmarket ČTK
Reklama

Související zprávy

Anketa

Věříte tomu, že Rusko nezasahuje do dění na Ukrajině? (zpráva)

33% Ano
67% Ne
Počet hlasujících: 4590
Dnes je 18.4.2014, svátek má Valérie
Reklama
Reklama
Deset let v EU
Deset let v EU

Není důvod slavit 10 let členství v EU, míní Klaus

Ukrajinská krize
Ukrajinská krize

Putin popírá přítomnost vojáků na Ukrajině, střety na východě
Fotogalerie

Velikost textu: a a A