Slané kynuté těsto - housky

vydáno:

aktualizace:
24.03.2010 11:51

Suroviny: 500g hladké nebo polohrubé mouky, 1 lžička cukru, 50g tuku (nejlépe olivového oleje), 1 vejce, 30 g droždí nebo jeden balíček sušeného, 10g soli + vejce na potření a suroviny na posypání pečiva

foto

Housky, pečivo, kynuté těsto ČN Renáta Rumlová

Příprava: Těsto zaděláme podle postupu v minulém článku, zpracujeme buď ručně na vále, v robotu nebo v domácí pekárně. Necháme vykynout - pozor slané těsto kyne pomaleji. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a ty potom zpracujeme do požadovaných tvarů. Na plechu necháme ještě jednou vykynout tak dlouho, dokud pečivo neznásobí svůj objem. Před vložením do trouby potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti - hrubou solí, mákem, kmínem, sezamovým či lněným semínkem apod. Pečeme na 180 °C dokud pečivo nezezlátne.

Autor:

V novinách publikujeme 20% zpráv ČTK.

Zjistit víc

Štítky:
Další články z rubriky
Komentáře ke článku Pravidla a návod

comments powered by Disqus

Reklama
Armáda
Armáda

Vedení české armády čekají od začátku srpna výrazné personální změny.

Ukrajinská krize
Ukrajinská krize

Protiruské sankce nemají zásadně ovlivnit ekonomiku ČR
Fotogalerie

Velikost textu: a a A