Kulinářská setkání napříč všemi kulturami

foto

S dvacítkou slavných šéfkuchařů a více než dvěma stovkami provozoven se světová výstava EXPO 2020 v Dubaji stane rájem milovníků jídla. Tato megaakce se pochlubí více než 50 světovými kuchyněmi od mezinárodně uznávaných restaurací po regionální speciality, superhvězdnými šéfkuchaři, exkluzivními restauranty i pouličními stánky a food trucky.

V atraktivní sestavě oceněných šéfkuchařů nechybí David Myers, známý také jako Gypsy Chef, vyhlášený vynalézavými mezinárodními pokrmy s kalifornským nádechem. Dále mají přicestovat Mory Sacko, jehož restaurace Mosuke získala michelinskou hvězdu po pouhých dvou měsících provozu, nebo guru životního stylu Matthew Kenney, který se specializuje na rostlinnou kuchyni.

EXPO vezme návštěvníky na lákavou gastronomickou cestu napříč světem, od prskajících burgerů, přes pečivo od britské společnosti Bread Ahead k jedinečnému burrata baru, který přiveze mezinárodně uznávaná italská restaurace Scarpetta

Kromě toho, řada ze 191 zúčastněných zemí bude ve svých pavilonech nabízet své národní pokrmy a díky restauracím, které budou mít během šestiměsíční akce premiéru, si návštěvníci budou moci pochutnat jak na špičkových nových pokrmech, tak na časem prověřených receptech, zdokonalených nejlepšími světovými šéfkuchaři.

Jak uvedli pořadatelé výstavy na svém webu www.expo2020dubai.com, jídlo je jedním ze způsobů, jak může EXPO 2020 lidi spojovat.

Reklama

Právě zveřejněno

Všechny zprávy

Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2021 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je čtvrtek 23. září 2021

Očekáváme v 1:00 16°C

Celá předpověď