<< zpět

Popis
Způsob výroby považuje za nejcennější na svém chlebu Šárka Nemešová, která má malou pekárnu v Dolní Oldřiši na Liberecku nedaleko česko-polské hranice. Vše dělá ručně, peče v dřevem vytápěné peci (na snímku z 2. dubna 2019) zvané roštovka, která se v Čechách používala hlavně v 19. století. Na jednu vsázku se do její pece vejde až 32 chlebů. Peče v ní ale i obří housky, koláče, buchty, vánočky, mazance či bábovky. Zatím je její chléb a pečivo k dostání jen v jedné prodejně ve Frýdlantu a jednou týdně ho vozí i do dvou prodejen v Liberci a několika lidem přímo domů.

Zdroj: ČTK. Autor: Petrášek Radek
Datum: 03.04.2019
Země: ČR Město: Bulovka

Fotografie je určena pouze k osobnímu využití. Bez souhlasu ČTK či autora (nejde-li o agenturní fotku) je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce.
V případě zájmu o využití kontaktujte, prosím, redakci.

20°C

Dnes je pondělí 16. září 2019

Očekáváme v 11:00 18°C

Celá předpověď